انواع جوش لیزری

روش های اتصال فلزات را می توان به طور کلی به اتصال مکانیکی و اتصال متالورژیکی تقسیم کرد.
اتصال مکانیکی شامل پیچ و مهره، پرچ، درزبندی، اتصالات کوچک و تاشو است که همگی با استفاده از انرژی مکانیکی به قطعات کار می‌پیوندند.اتصالات متالورژیکی شامل "جوشکاری ذوبی"، "جوشکاری تحت فشار" و "لحیم کاری" است که به ترتیب از انرژی های مختلفی استفاده می کنند.اتصال شیمیایی نیز وجود دارد که از چسب استفاده می کند.هر روش اتصال مزایا و معایبی دارد. برای اطمینان از اتصال کارآمد، باید روش مناسب را مطابق بامواد و شرایط اتصال انتخاب کنید.
انواع جوش قوس الکتریکی
جوش قوس الکتریکی یکی از انواع جوشکاری ذوبی است و در زمینه های مختلف صنعتی کاربرد فراوانی دارد.
انواع مختلفی از جوشکاری قوس الکتریکی وجود دارد که بسته به ویژگی های مواد، مکانیسم تجهیزات و گاز انتخاب و مورد استفاده قرار گیرد. جوشکاری قوس از گاز محافظ برای محافظت از جوش در برابر جو استفاده می کند، مانند جوشکاری TIG، MIG و …جوش MAG به دلیل سهولت اتوماسیون به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است.
جوش قوس الکتریکی، از جمله جوشکاری قوس محافظ گاز، به طور کلی به دو نوع تقسیم می شود: نوع الکترودی مصرفی و غیر مصرفی.

انواع و مکانیسم های جوشکاری تحت فشار
جوشکاری تحت فشار از اصطکاک یا انفجار برای گرم کردن بخش اتصال قطعات فلزی و اتصال آنها تحت فشار استفاده می کندکه جوشکاری حالت جامد نامیده می شود. جوشکاری تحت فشار یک اصطلاح عمومی برای روش های جوشکاری است که قطعات کار را، با اعمال فشار مکانیکی بر روی آن جوش می دهند.بخش اتصال (مفصل جوش).استفاده از فشار مکانیکی امکان کنترل عددی فرآیند را فراهم می کند. جوشکاری تحت فشار به طور گسترده در FA (اتوماسیون کارخانه) استفاده شده است.
روش های اصلی عبارتند از: جوشکاری تحت فشار گاز، جوشکاری اصطکاکی، جوشکاری مقاومتی، جوشکاری انتشاری، جوشکاری اولتراسونیک و انفجاری.
جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی (FSW)، نوعی از جوشکاری که به طور فزاینده ای محبوب شده است. این فرآیند می تواند کارایی مفصل را بهبود بخشد.با استفاده از یک ابزار دوار برای هم زدن مواد پایه با اصطکاک دورانی در حالی که فشار قوی بر قسمت اتصال وارد می شود.

جوشکاری لیزری

جوشکاری لیزر فیبری

   جوش لیزر فیبری: جوشکاری لیزر فیبر یک فرآیند جوشکاری است که از لیزر فیبر به عنوان منبع انرژی برای اتصال قطعات فلزی به یکدیگر استفاده می کند.جوش نقطه ای لیزری ،جوشکاری لیزری نفوذی،جوش درز لیزری،جوشکاری لیزری از راه دور ،جوشکاری لیزری پالسی.
جوشکاری لیزری تکنیکی است که از پرتو لیزر برای اتصال فلزات یا ترموپلاستیک ها استفاده می کند و بین مواد جوش ایجاد می کند. پرتو لیزر منبع گرمای متمرکز و شدیدی را فراهم می کند و سرعت جوشکاری بالایی را برای مواد نازک فراهم می کند که اغلب به متر در دقیقه می رسد. این فرآیند در جوشکاری مواد مختلف تطبیق پذیری دارد و امکان اتصال دقیق و کارآمد اجزا را فراهم می کند.
بیشتر تولیدکنندگان به دنبال  کاهش هزینه و بهبود کارایی و کیفیت هستند. تولیداتی که در آن ها از جوشکاری نقطه ای استفاده می شود ، می‌توان با تبدیل  آن با استفاده از جوش لیزری میزان بهره وری و کیفیت تولیدات خود را بطور قابل توجهی افزایش دهند..
جوش لیزرینقطه‌ای یک فرایند جوشکاری پیشرفته است که از انرژی لیزر برای ایجاد اتصال دائمی بین دو قطعه فلزی استفاده می‌کند. در این روش، انرژی لیزر به صورت نقطه‌ای بر روی سطح قطعات متمرکز می‌شود و باعث ذوب شدن نقطه‌ای از  فلز می‌شود. به‌این‌ترتیب، اتصال محکمی بین دو قطعه فلزی ایجاد می‌کند.
مزایای جوش لیزری نقطه‌ای شامل دقت بالا، سرعت بالا، تأثیر حرارت کمتر بر روی قطعات، امکان اتصال قطعات با ضخامت مختلف، و اتصالات با کیفیت بالا می‌باشد. این روش جوشکاری به دلیل ویژگی‌های فوق معمولاً در صنایع حساس مانند صنایع الکترونیکی، پزشکی، اتومبیل‌سازی و صنایع دقیق استفاده می‌شود.
به عنوان مثال، در صنایع الکترونیکی، جوش لیزری نقطه‌ای برای اتصالات دقیق و حساس میان قطعات الکترونیکی به کار می‌رود. همچنین، در صنایع پزشکی، این روش جوشکاری برای اتصالات دقیق و بدون ایجاد تغییرات حرارتی ناخواسته در قطعات استفاده می‌شود.