2. سرعت و کارایی: دستگاه جوش لیزری به دلیل استفاده از پرتو لیزر، قابلیت جوشکاری سریعتر و کارایی بالاتر را ارائه می‌دهد. این روش برای تولید انبوه و کاربردهایی که نیاز به سرعت بالا دارند مناسب می‌باشد.

3. کنترل حرارتی: دستگاه جوش لیزری کنترل دقیق دما و انرژی مورد استفاده برای جوشکاری را فراهم می‌کند. این امر به کاهش تغییرات حرارتی و جلوگیری از تغییرات ساختاری در قطعات کمک می‌کند.

4. کاربرد چندمنظوره: دستگاه جوش لیزری برای جوش انواع مواد فلزی و غیرفلزی مانند فولاد، آلومینیوم  و... قابل است. این ویژگی آن را به یک ابزار چندمنظوره در صنایع مختلف تبدیل می‌کند.

5. ایمنی و محیط زیست: استفاده از دستگاه جوش لیزری به دلیل عدم تماس مستقیم با مواد جوشکاری و کاهش استفاده از مواد جانبی مخرب، بهبود ایمنی کاربران و کاهش تأثیرات منفی بر محیط زیست منجر می‌شود.

با توجه به مزایای فوق، استفاده از دستگاه جوش لیزر فیبری برای اتصال قطعات، تولید محصولات با کیفیت و افزایش کارایی در صنایع مختلف بسیار ضروری و موثر است.دستگاه جوش لیزری الوجوش تمام ضرورت های ذکر شده را اجرا میکند.


فرآیند جوشکاری لیزر چیست؟

مراحل کلی در فرآیند جوشکاری لیزر عبارتند از:

  • قطعاتی که قرار است جوش داده شوند را تمیز کنید و آنها را با دقت قرار دهید. خط تماس باید بسته و بدون شکاف باشد تا کیفیت جوش بهبود یابد.
  • از گیره های دستی یا وسایل خودکار برای نگه داشتن قطعات در جای خود و پایدار نگه داشتن آنها در طول فرآیند جوشکاری استفاده کنید.
  • نقطه کانونی پرتو را روی ناحیه جوش تنظیم کنید. چرخ دنده نوری در مشعل جوش معمولاً تنظیم آسان فوکوس را فراهم می کند.
  • قدرت پرتو را تنظیم کنید و آن را روی مواد ضایعاتی و قطعات آزمایشی آزمایش کنید. قبل از حرکت به قطعه کار، مطمئن شوید که انرژی کافی برای ذوب شدن مواد را از خود می گذراند اما برای گرم کردن بیش از حد قطعات کافی نیست.
  • پرتو را در ابتدای ناحیه جوش اعمال کنید. هنگامی که یک حوضچه مذاب مناسب تشکیل شد، باید آن را در امتداد جوش در یک حرکت ثابت طی کرد. تکنیک های جوشکاری سنتی مانند چرخش نقطه داغ، همجوشی خوب را تشویق می کند و کیفیت جوش را بهبود می بخشد.
  • پس از اتمام جوش، قطعه را به طور طبیعی خنک کنید. همچنین می توانید آن را در آب خاموش کنید یا از روش های خنک کننده دیگر استفاده کنید.

دلایل فنی انتخاب این نوع تکنولوژی به صورت زیر می­باشد

  1. یکی از پارامتر های مهم در هر لیزر طول موج است. لیزر فیبر معمولاً دارای طول موج 1060 نانومتر است در      حالی که لیزرهای CO2 دارای طول موج در محدوده 10600 نانومتر هستند. به طور کلی لیزرهای فیبر مزایای زیادی نسبت به CO2 دارند
  2. کیفیت بالای لیزرفیبری در مقایسه با سایر لیزرهای متداول و درنتیجه کاربردهای روبه افزایش آن. 
  3. نوع خرابی های لیزر فیبری و نیاز به تخصص های بین رشته ­ای برای تعمیر لیزرهای فیبری
  4. در زیر تصاویری مقایسه ای از انواع جوش لیزری آورده شده است که با توجه به شکل های موجود جوش لیزر فیبری دارای بالاترین کیفیت در انواع جوش در  فلزات می باشد.


مزایای استفاده از جوش لیزر فیبری

لیزر جوش فیبری در  مقایسه با لیزر جوش حالت  جامد(CO2 ) چنین برتری  و منفعت هایی را برای کاربر خود دارد:

  1. استفاده از کابل فیبر نوری به جای آینه یک مزیت مهم محسوب می­شود .
  2. نعطاف پذیری بیشتر در هنگام اندازه و تنظیمات میز در لیزر فایبر که هیچ محدودیتی برای اندازه میز لیزر های فلزات ایجاد نمیکند.
  3. هزینه برق کمتر برای خنک کننده در دستگاه لیزر فایبر
  4. امکان جوش انواع قطعات و لوله های پالایشگاه ها را دارد.
  5. هزینه تعمیر و نگهداری دستگاه لیزر فلزات در لیزر فایبرها کمتر می­باشد.
  6. قدرت خروجی بالا دارند در نتیجه می­توانند افزایش توان نوری بسیار بالایی را فراهم کنند. 
  7. یکی از بزرگترین مزایایی که لیزر فایبر به کاربران خود ارائه می دهد این است که بسیار پایدار است.
  8. سایر لیزرهای معمولی نسبت به تحرک بسیار حساس هستند و در صورت کوچکترین ضربه یا تکان فیزیکی ، کل تراز لیزر از بین میرود و نیاز به تنظیمات مجدد می­باشد.
  9. لیزر فایبر ، پرتوی لیزر خود را در قسمت داخلی فیبر ایجاد می کند ، به این معنی که اپتیک حساسی لازم نیست که به درستی کار کند.یکی دیگر از مزایای قابل توجه در کار با لیزر فایبر این است که کیفیت پرتوی تحویل داده شده بسیار بالا است. 
  10. بسیاری از لیزرهای دیگر معمولاً تنها مقدار کمی از انرژی دریافت شده را به لیزر تبدیل می کنند.
  11. ایمنی بسیاری نسبت به جوش سنتی خواهند داشت.
  12. جوش لیزری فیبری در مقایسه با دیگر نمونه ها به لوازم و تجهیزات کمتری نیاز دارد. به همین دلیل دارای کابین کوچکتری است. همچنین به دلیل انتقال نور از طریق فیبر، آزادی عمل بیشتری را برای کاربر فراهم می نماید.
  13. در دستگاه جوش لیزری، هد لیزر در دسته دستگاه جوش لیزری قرار می گیرد. فرآیند جوشکاری لیزری، بدون تماس و فشار و در اثر تابش مستقیم نور لیزر بر روی سطح انجام می شود. به لطف این تکنولوژی جوش لیزری، حتی در مکان های سختی که امکان استفاده از جوش سنتی وجود ندارد می توان از این  دستگاه استفاده نمود. به راحتی با نصب نازل های مختلف به دسته جوش، در هر زاویه ای  جوشکاری لیزری قابل انجام است. به جهت حفظ ایمنی، دسته جوش لیزر زمانی عمل خواهد کرد که نوک آن با فلز در تماس باشد.
ردیف   پارامترهاانواع جوش لیزری
TIG و MIGYAGFiber
1کیفیت بالای جوشکاری+++++
2ایجاد جوش‌های ظریف و تمیز+-+++
3پاشش حین جوشکاری++-
4انجام جوش   با کیفیت بدون نیاز به سیم فیلر--+
5جوش ورق های نازک زیر ۱ میلی متر--+++
6کنترل پارامتر   ومتغیر های جوشکاری+-+++
7تمیزکاری با سطحی صاف بدون نیاز به   تمیزکاری سطح---+++
8سرعت بالای   جوشکاری-++++
9عملکرد مناسب در محیط‌هایی که هوا   با شدت بالایی جریان دارد-++
10قیمت مناسب   تجهیزات جوشکاری--(بالا)+نیاز ندارد
11استفاده از گاز مناسب جهت جوشکاری+++
12نوع مصرف و   ولتاژ مورد استفادهخانگی   ولتاژ پایین+صنعتی/ولتاژ   بالا
13چرخه کار۲-۱۰ min,hourصنعتی/خانگیکارکرد به صورت مداوم
14هزینه   تعمیر ونگهدارای++بالا++پایین
15تعویض قطعات و سرویس سالانه+++++-
16کاهش تلفات   در حین جوش++--
17وجود سطح بازتابنده و ممانعت از   عملکرد درست دستگاه++++-
18قیمت بالا   دستگاه--+++
19 تعمیر و خدمات پس از فروش داخل کشور   بدون نیازبه مرجوع کردن کالا--+++